+30 22860 32430 [email protected]

Hey Chef!

Ακόμη και τα καλύτερα προϊόντα, όπως αυτά που εξασφαλίζει για τους επαγγελματίες η Vita Epsilon, χρειάζονται την έμπνευση και τις ιδέες για να μετουσιωθούν σε λαχταριστά πιάτα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, πετάμε το γάντι στον chef μας Γιώργο Μπέλεση και ζητάμε ένα πιάτο με αφετηρία ένα βασικό υλικό. Αυτή τη φορά, του ζητήσαμε να μας κάνει μια πρόταση με αρνάκι… 

A gastronomy classic, revisited

Ένα εμβληματικό ελληνικό πιάτο, το αρνάκι με χυλοπιτάκι στο φούρνο, επανέρχεται στο προσκήνιο ανανεωμένο μεν, αλλά διατηρώντας στο ακέραιο τον χαρακτήρα του Comfort Food που κατέκτησε επάξια στα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.

 

Η πρόκληση: Ζητήσαμε από τον chef Γιώργο Μπέλεση να μας προτείνει ένα πιάτο με αρνάκι.

Η απάντηση του Chef: χεράκι ξεκοκκαλισμένο από αρνάκι γάλακτος μαγειρεμένο αργά σε polpa τομάτας με ζωμό και αποξηραμένα μανιτάρια Porcini. Συνόδευσε με παραδοσιακό χυλοπι΄τάκι και σέρβιρε με granella φιστικιού, πέρλες peperoncini και μείγμα βοτάνων Herbes de Provence.

 

elEL