Σαντορίνη. Ελαιόλαδο και Τουρισμός.


«Ελαιόλαδο και Τουρισμός» είναι το θέμα της ημερίδας η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011, στις 5 το απόγευμα, στον εκθεσιακό χώρο της Vita Epsilon (Μονόλιθος-Μεσσαριά, Σαντορίνη – είσοδος αεροδρομίου). Την ημερίδα διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), η είσοδος είναι ελεύθερη και απευθύνεται στους επιχειρηματίες της μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία, ταβέρνες), σε όλους τους ασχολούμενους με τον τουρισμό, στους σεφ, τους δημοσιογράφους κλπ.

Το ελαιόλαδο, αλλά φυσικά και ο τουρισμός, έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, τόσο από οικονομικής άποψης όσο και πολιτισμικής. Ποια είναι η παρουσία του εθνικού μας προϊόντος, του ελαιολάδου, στους χώρους της μαζικής εστίασης; Μπορεί το ελαιόλαδο να παίξει το ρόλο του «πρεσβευτή» στα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας; Τι προτείνουν οι επιχειρηματίες για να γίνει το ελαιόλαδο πιο φιλικό στη χρήση από τη μαζική εστίαση; Ποια τα μυστικά για την επιλογή του σωστού ελαιολάδου για κάθε χρήση στην μαζική εστίαση;

Αυτά, και όχι μόνο, είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στην ημερίδα.

 

Εισηγητές είναι ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ Γιώργος Οικονόμου, το μέλος του ΣΕΒΙΤΕΛ και τυποποιητής ελαιολάδου Απόστολος Δουζένης και ο επιχειρηματίας, προμηθευτής μαζικής εστίασης Στράτος Βυζαντινός.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ